Hela familjen på ett mobilt abonnemang

Telia lanserar ett nytt abonnemang som gör det möjligt att ansluta flera mobiler och andra uppkopplade prylar som surfplattor till ett och samma mobilabonnemang.

Telia Mobil Dela – tanken är god, men priset högt
Telia Mobil Dela – tanken är god, men priset högt

Telia Mobil Dela heter abonnemanget som främst riktar sig till familjer och där det ingår fria samtal, sms och mms samt en gemensam surfpott. Och det är väl ett utmärkt alternativ för familjen där barnens mobilkostnader skjuter i höjden.

Genom att samla hela familjens mobilkostnader i ett abonnemang får man även en samlad räkning för hela familjens alla mobilanslutna prylar vilket ger större koll på familjens totala kostnader. Praktiskt! Men det är förstås även en fråga om pris.

Så här fungerar Telia Mobil Dela

Telia Mobil Dela kostar från 399 kr i månaden vilket innefattar huvudabonnemanget och en surfpott på 2 Gbyte samt fria samtal, sms och mms till alla nät i Sverige. För varje mobiltelefon som ska ingå i abonnemanget kostar det ytterligare 149 kr per månad. Man kan även ansluta surfplattor eller andra uppkopplade prylar för 29 kr per styck och månad.

Det springer alltså iväg ganska rejält när antalet prylar växer. En familj med fyra telefoner och en surfplatta landar på dryga tusenlappen i månaden och då är ändå surfpotten på 2 Gbyte inte större än vad som brukar ingå för en telefon.

Surfpotten kan dock justeras upp eller ner efter behov från en månad till en annan, men en större pott kostar förstås mer.

Tanken är god, men priset högt

Tanken är nog god med ett gemensamt familjeabonnemang där allt ingår. Men för det priset kan du idag fyra separata abonnemang med fria sms och 2 Gbyte vardera att surfa för. Du får dessutom en hel del över att ringa för. Och surfplattor ansluter du billigast via din smartphones delade internetanslutning som redan finns inbyggt i nyare iPhone- och Android-telefoner.

Författare: Petter Hammarbäck

Petter Hammarbäck har testat produkter och skrivit recensioner i en mängd svenska specialtidningar och magazin som Hemmabiotidningen, Hifi & Musik, FOTO, Ljud & Bild, Din Teknik, DigitalStuff, Popular Science, DatorMagazine, MikroDatorn, Mobil, PC Hemma, PC+, PC Format, PC Extra, BIT, Allt om MC, MC Nytt, Du&Datorn, Lokaltidningen Alvesta, Proffset, Ratten, Sjätte Sinnet, effektiv kommunikation, Office magazine med flera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.