Med 4x trådlös hdmi

Belkin ScreenCast AV4 med 4x trådlös hdmi
Belkin ScreenCast AV4 med 4x trådlös hdmi

Med trådlös hdmi slipper du dra fula kablar till teven eller projektorn. Med bra trådlös teknik blir bilden inga problem. Dagens bättre utrustning klarar att föra över hela signalen okomprimerad i full hd, 1080p, med mångkanalsljud och 3D. Men hur är det när du har flera källor som digitalbox, Blu-ray-spelare, spelkonsol och mediebox?

Då kan Belkins ScreenCast AV4 vara en bra lösning som med sina fyra hdmi-ingångar kan sända trådlöst från fyra olika enheter. Nej, det sker inte parallellt, utan en i taget utifrån ett aktivt val. Men även här har Belkin tänkt till ordentligt och kompletterat sändaren med både en fjärrkontroll som kan växla mellan ingångarna och en ir-mottagare som kan känna av när du startar en bildkälla med dess fjärrkontroll.

Belkins utrustning använder skickar signalen i 5 GHz-bandet och når en räckvidd på upp till 30 meter vid fri sikt eller upp till 10 meter med mindre hinder i vägen. Men det här är ändå en utrustning som är tänkt att användas på relativt korta avstånd mellan videobänk och teve eller projektor.

Vid längre avstånd med hinder emellan går det att störa bilden genom att ställa sig i vägen och täcka för med kroppen. Störningarna yttrar sig inte i sämre kvalitet, utan i att bilden fryser och försvinner.

Även för spel

Fördröjningen är dock minimal, inte mer än i annan trådbunden utrustning som en bioförstärkare. Så du som vill kunna spela spel trådlöst utan fördröjningar kan också använda Belkins ScreenCast AV4. Men hur är det då med oss som redan har en bioförstärkare?

För den som redan har den fetaste modellen med fler in- och utgångar än vad som används kommer Belkins ScreenCast AV4:s fördelar inte riktigt till sin rätt. Men för den som har ont om lediga ingångar och inte behöver köra alla ljud- och bildkällor genom förstärkaren, kan faktiskt Belkin ScreenCast AV4 vara ett utmärkt komplement. Låt bioförstärkaren med sina ingångar använda en av ScreenCasts trådlösa medan kamerorna, satellitmottagaren och datorn som inte får plats bland förstärkarens högupplösta ingångar direktansluts till ScreenCast AV4.

Bara till en

Har du teve och projektor måste du dock välja vilken som ska försörjas trådlöst. Det finns bara en mottagare till ScreenCast AV4 och vi har inte sett någon annan produkt heller som kan skicka trådlös hdmi till två eller fler mottagare samtidigt.

Författare: Petter Hammarbäck

Petter Hammarbäck har testat produkter och skrivit recensioner i en mängd svenska specialtidningar och magazin som Hemmabiotidningen, Hifi & Musik, FOTO, Ljud & Bild, Din Teknik, DigitalStuff, Popular Science, DatorMagazine, MikroDatorn, Mobil, PC Hemma, PC+, PC Format, PC Extra, BIT, Allt om MC, MC Nytt, Du&Datorn, Lokaltidningen Alvesta, Proffset, Ratten, Sjätte Sinnet, effektiv kommunikation, Office magazine med flera.

En kommentar till “Med 4x trådlös hdmi”

  1. Alltså, hur kan man kalla det trådlöst när jag likväl måste dra kablar till enheten ? Jag flyttar ju bara runt skiten…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.