En NAS med molntjänster

D-Links nya ShareCenter DNS-320L lovar inte bara smart lagring med bra mediespelarstöd. Med tillägget Clowd är det här en NAS du även ska kunna nå utifrån och se på dina filmer i grannens teve via internet.

D-Link ShareCenter DNS-320L

En nätverksansluten hårddisk är ett smart sätt att lagra mediefiler och underhållning i ett hemnätverk. Egentligen duger det med vilken disk som helst så länge du bara vill lagra underhållningen. Plugga i ett usb-minne i din routers usb-port så – vips har du en lagringsplats tillgänglig i ditt hemnätverk. Men du kan inte ha den till så mycket.

Inloggad i ShareCenter går det att göra ganska mycket via webbläsaren. Här är ett urval av aktuella appar som finns från början.
Inloggad i ShareCenter går det att göra ganska mycket via webbläsaren. Här är ett urval av aktuella appar som finns från början.

För att du ska kunna komma åt innehållet från andra enheter som en teve, surfplatta, mediebox eller smart mobiltelefon ställs lite större krav på nätlagringens kapacitet och möjligheter. Och det är något som D-Links ShareCenter är frikostig med.

Vad som kan nås, varifrån och på vilket sätt avgörs dock av andra inställningar som du hittar i ShareCenters webbgränssnitt. Och det är ett ganska inbjudande och lättöverskådligt gränssnitt baserat på appar.

Via de befintliga apparna kan du styra det mesta. Det finns även en gratis mobilapp till NAS:en.

Mer om hur D-Links nya ShareCenter DNS-320L faktiskt funkar i praktiken kan du läsa om i det kommande numret av Hemmabio och så småningom även i ett större jämförande test av NAS:ar.

Författare: Petter Hammarbäck

Petter Hammarbäck har testat produkter och skrivit recensioner i en mängd svenska specialtidningar och magazin som Hemmabiotidningen, Hifi & Musik, FOTO, Ljud & Bild, Din Teknik, DigitalStuff, Popular Science, DatorMagazine, MikroDatorn, Mobil, PC Hemma, PC+, PC Format, PC Extra, BIT, Allt om MC, MC Nytt, Du&Datorn, Lokaltidningen Alvesta, Proffset, Ratten, Sjätte Sinnet, effektiv kommunikation, Office magazine med flera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.