En referensskärm med goda variationsmöjligheter

NEC SpectraView 241 – en referensskärm med goda variationsmöjligheter.

Ergonomi, flexibilitet och uniformitet. Och så bilden förstås – det är det korta svaret. Det långa är att det är lite mer komplicerat än så. Hur frågan löd? Vad erbjuder en proffsbildskärm som NEC SpectraView 241 jämfört med en vanlig?

Denna artikel publiceras i tidningen FOTO nummer 1 2013.

Sammanfattning

NEC SpectraView 241 kan verkligen sin sak. Rätt inställd kan skärmen tjäna som referensskärm och ge en fantastisk bild med nästan valfri ljusstyrka. Det finns dessutom extra verktyg för att minimera uniformitet och behålla rätt ljusstyrka över tiden när belysningen åldras.

Med verktyget MultiProfiler kan du styra PA241W:s inställningar och välja ljusstyrka.

Men vägen till den perfekta bilden är inte alldeles självklar. Det krävs både installation av drivrutiner, ICC-profil och styrprogram för att skärmen ska kunna komma till sin rätt, och allra helst en hårdvarukalibrering för att gråskalan ska bli perfekt.

Installera rätt drivrutiner och dess anpassade ICC-färgprofil för att utnyttja hela skärmens kapacitet.

Hur detta går till och vad det innebär kan du läsa mer om i tidningen FOTO nummer 1 2013.

Författare: Petter Hammarbäck

Petter Hammarbäck har testat produkter och skrivit recensioner i en mängd svenska specialtidningar och magazin som Hemmabiotidningen, Hifi & Musik, FOTO, Ljud & Bild, Din Teknik, DigitalStuff, Popular Science, DatorMagazine, MikroDatorn, Mobil, PC Hemma, PC+, PC Format, PC Extra, BIT, Allt om MC, MC Nytt, Du&Datorn, Lokaltidningen Alvesta, Proffset, Ratten, Sjätte Sinnet, effektiv kommunikation, Office magazine med flera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.