Magine – är framtiden här än?

IMG_0011Magine drog in som en frisk fläkt med ett helt nytt sätt att se på teve. Tablåstyrd som tidigare, men med en tidsram på en vecka där du som tittare kunde gå bakåt i tiden och titta på vad du vill när det passar dig. Så såg det ut vid förhandstestet för ett drygt år sedan, men hur gick det sen?

När Magine gick skarpt förändrades tevetablån. Alla kanaler tillät inte bläddring bakåt i tiden och utbudet av kanaler anpassades efter detta. Den som betalade 99 kronor i månaden fick tillgång till ett 30-tal kanaler där många hade tidsram, men inte alla.

Den som valde gratisalternativet fick tillgång till ett fåtal kanaler där ännu färre hade någon tidsram. Det blev tyvärr ganska likt vanlig teve.

Hänt på ett år

Det har nu gått ett år sedan lansering och det har trots allt hunnit hända en del med både utbud och funktion.

[AdsWithin]Sedan en vecka tillbaka har SVT:s kanaler fått tidsramar så att det går att backa i tiden och titta på redan sända program i efterhand.

I gratisversionen lockar man med månadens fria betalkanal och för närvarande är det National Geographics Channel som även kan ses med fördröjning och tillbakaspolning.

Även Aftonbladet TV har denna möjlighet i gratisversionen, men SVT-kanalerna medger bara tidshopp bakåt i betalversionen.

Klicka på bilden för att visa Magines film om hur det fungerar.
Klicka på bilden för att visa Magines film om hur det fungerar.

Magine använder internet för att strömma sitt utbud och har både appar och webbläsarstöd för att spela upp innehållet i datorer, surfplattor och smarta telefoner med iOS.

På tv-sidan går det att köra Magine i flera nyare tv-apparater från LG och Samsung och dessa kan även styras med mobilappar. Den utlovade Android-versionen som var på tapeten vid lanseringen har varit på betatest sedan i somras, men vi har ännu inte sett något om en färdig version.

Magine och Play som det borde vara

Bästa sättet att se Magine på en vanlig tv är därför fortfarande att styra och strömma Magine via Airplay från en iPhone eller iPad till en Apple TV.

[AdsWithin]Men med Google Chromecast öppnar sig även nya möjligheter att strömma Magine från webbläsaren Chrome till en tv. Och Magine verkar också jobba på att lösa det på egna sätt. Så visst kan Magine vara framtidens teve. Frågan är bara om framtiden är här än?

Nyfiken på Magine? Testa gratisversionen som du hittar här.

Den som vill kunna köra Magine i Android 4 eller högre kan gå med i Magines testgrupp på Google+ och få tillgång till en testversion. Du hittar mer om det här.

Magine – framtidens teve (nytestat 2012)

Författare: Petter Hammarbäck

Petter Hammarbäck har testat produkter och skrivit recensioner i en mängd svenska specialtidningar och magazin som Hemmabiotidningen, Hifi & Musik, FOTO, Ljud & Bild, Din Teknik, DigitalStuff, Popular Science, DatorMagazine, MikroDatorn, Mobil, PC Hemma, PC+, PC Format, PC Extra, BIT, Allt om MC, MC Nytt, Du&Datorn, Lokaltidningen Alvesta, Proffset, Ratten, Sjätte Sinnet, effektiv kommunikation, Office magazine med flera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.