WD TV Live spelar från CloudMe

wdsfWDTV_LiveMediespelaren WD TV Live får utökad funktionalitet. Nytt är att mediespelaren integreras med molnlagringstjänsten CloudMe. Det innebär att du kan ladda upp dina mediefiler på CloudMe och se dem på tv via WD TV Live strömmande via internet.

Filmer och bilder från mobilen går också att visa den vägen liksom all annan typ av underhållning. Frågan är dock vad du kan lagra i molnet och hur mycket som får plats?

CloudMe är en molntjänst bland många andra som låter dig lagra film, musik, bilder och andra filer i synkbara mappar, men i gratisversionen finns två begränsningar. Maximal filstorlek är 150 Mbyte och maximalt lagringsutrymme är 3 Gbyte.

Begränsad gratisversion

[AdsWithin] Det betyder att du bara kan lagra små eller mycket korta filmer för att inte filernas storlek ska slå i taket. I HD-upplösning handlar det om några få minuter.

För 3,90 Euro per månad kan du utöka till 25 Gbyte lagringsutrymme, men det är först för 9,90 Euro (cirka 87 kr) per månad som du får lagra filer med obegränsad storlek. Då får du även det totala lagringsutrymmet utökat till 100 Gbyte.

Google Drive ett bättre lagringsalternativ?

Google Drive ger fri tillgång till mer utrymme och framförallt möjlighet till större filstorlekar som det ofta handlar om med underhållning.
Google Drive ger fri tillgång till mer utrymme och framförallt möjlighet till större filstorlekar som det ofta handlar om med underhållning.

Idén är alltså god, medan tjänsten kan ifrågasättas. Med molnlagringstjänsten Google Drive får du 15 Gbyte gratis och en maximal filstorlek på 10 Gbyte.

Större lagringsutrymme kostar även hos Google Drive, men där får du 100 Gbyte för 4,99 US Dollar per månad vilket motsvarar 3,65 Euro per månad eller i runda slängar 32 kronor i månaden.

Men det är klart, det är ju bara CloudMe-tjänsten som fungerar med WD TV Live, inte Google Drive eller någon annan molnlagringstjänst.

Vårt råd är därför att välja en annan mediespelare med friare val av molnlagringstjänster om det är detta du är ute efter.

Läs mer:

WD TV Live – nu med nätverk och onlinetjänster (Nytestat 1 feb 2012)
Western Digital om uppdaterade WD TV Live
CloudMe
Google Drive
Microsoft SkyDrive med 7 Gbyte gratis utrymme

 

Författare: Petter Hammarbäck

Petter Hammarbäck har testat produkter och skrivit recensioner i en mängd svenska specialtidningar och magazin som Hemmabiotidningen, Hifi & Musik, FOTO, Ljud & Bild, Din Teknik, DigitalStuff, Popular Science, DatorMagazine, MikroDatorn, Mobil, PC Hemma, PC+, PC Format, PC Extra, BIT, Allt om MC, MC Nytt, Du&Datorn, Lokaltidningen Alvesta, Proffset, Ratten, Sjätte Sinnet, effektiv kommunikation, Office magazine med flera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.