Magine – framtidens teve

Magine - framtidens teve utan box och programkort.
Magine – framtidens teve utan box och programkort.

Tänk dig att du kan bläddra bakåt i tiden i tevetablån. Pågår ett program du vill se – se det från början. Missat föregående avsnitt? Bläddra tillbaka och se från början. Med Magine kan du se hela kanalutbudet i realtid, men du kan även se tidigare sända program upp till en vecka bakåt i tiden! Och det kräver inga förberedelser eller inspelningar från din sida, detta är en del i Magines tjänst.

Hela testet finns att läsa i det kommande numret av tidningen Hemmabio.

Man skulle kunna säga att Magine är en tjänst som kombinerar traditionellt tevetittande i realtid med inspelningsfunktioner och play-tjänster. Det hela är dessutom snyggt förpackat till en lätt överskådlig helhet där du bläddrar bland kanalernas utbud i en traditionell programguide som alltså även fungerar bakåt i tiden.

Framtidens teve

Magine kräver varken digitalbox, programkort eller inspelningsenhet. Däremot krävs det en hyfsad bredbandsförbindelse och ett konto hos tjänsteleverantören. Och det är inte alldeles enkelt att se utbudet på en teve – än. Magine är nämligen inte lanserat ännu.

Det vi testkör är den första betaversionen som precis släppts till ett urval förhandstestare. Därför kan en hel del komma att ändras tills den slutliga versionen släpps. Men det förbehållet sagt är det en imponerande tjänst som ger ett ganska brett urval tevekanaler med full återspolningskapacitet.

Magines programguide i en iPod.
Magines programguide i en iPod.

Sammanfattning

Boxlös, kortlös och oberoende av tid och plats. Det är ju så här man vill kunna titta på tevesändningar – när det passar oss som tittare. Men det återstår ännu en del att göra om Magine ska bli ett verkligt alternativ till Boxer, Comhem och de andra.

Detta är en kort sammanfattning av en artikel som publiceras i sin helhet i det kommande numret av tidningen Hemmabio.

Här hittar du mer om: play-tv
Här hittar du mer om: streaming

Författare: Petter Hammarbäck

Petter Hammarbäck har testat produkter och skrivit recensioner i en mängd svenska specialtidningar och magazin som Hemmabiotidningen, Hifi & Musik, FOTO, Ljud & Bild, Din Teknik, DigitalStuff, Popular Science, DatorMagazine, MikroDatorn, Mobil, PC Hemma, PC+, PC Format, PC Extra, BIT, Allt om MC, MC Nytt, Du&Datorn, Lokaltidningen Alvesta, Proffset, Ratten, Sjätte Sinnet, effektiv kommunikation, Office magazine med flera.

En kommentar till “Magine – framtidens teve”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.