Follow Me släpper teven fri

Full frihet till hemmabio och teve med Canal Digitals Follow Me.
Full frihet till hemmabio och teve med Canal Digitals Follow Me.

Gäsp. Dags att knyta sig. Men det återstår ännu en halvtimme av filmen.

Nog vore det juste att kunna pausa, flytta uppspelningen och se färdigt filmen i sängen efter  tandborstningen? Och det är precis vad Follow Me handlar om.

Visst är satellit-tv svårare att sprida än marksänd eller strömmande, men det behöver inte vara så. Och du behöver inga piratkort. Med Canal Digitals nya funktion Follow Me kan du faktiskt se första delen av filmen i hemmabion, pausa, och se vidare i sängen. Och nej, du behöver ingen parabol i sovrummet – Follow Me använder ditt hemnätverk för att strömma tv-bilden.

Vad krävs?

Det handlar om fjärrstyrning och strömmande tv där du styr huvudboxen och dess innehåll från en annan box. Det betyder att du kan se allt som går att se i huvudboxen, även tidigare gjorda inspelningar, samtidigt som något visas på huvudboxen. Också.

Med Follow Me räcker det med att ansluta parabolen till en av boxarna för att kunna se på satellitteve på flera.
Med Follow Me räcker det med att ansluta parabolen till en av boxarna för att kunna se på satellitteve på flera.

Canal Digitals funktion Follow Me kommer med den senaste uppdateringen och kan användas av alla som har Canal Digitals inspelbara digitalbox ADB HD PVR-5720SX (testad i Hemmabio nr 11, 2011) och den enklare hd-boxen ADB TNR-2850ST.

Båda måste vara anslutna via nätverk, men det behövs inget separat nätverk dem emellan utan de kan köras direkt i ditt befintliga hemnätverk. Trådlöst är också möjligt, men inget boxarna erbjuder.

Med satellitboxarna i nätverk kan du fjärrstyra inspelningar och titta på teve via nätverket.
Med satellitboxarna i nätverk kan du fjärrstyra inspelningar och titta på teve via nätverket.

Om du inte vill dra nätverkskabel till varje box kan du komplettera med elnätsadaptrar eller en extern wifi-lösning. Men se då till att du har bra kapacitet. 100 Mbit/s Ethernet räcker gott och väl för att strömma även hd-kanalerna med god marginal, men långsammare lösningar kan ge problem med hackande filmer och frysta bilder.

Oberoende och samverkande

Inspelningarna som lagras på den svarta boxens hårddisk går fint att se från båda boxarna – samtidigt om du vill. Ni kan till och med vara fler som ser på samma inspelning, pausa och snabbspola individuellt, helt oberoende av varandra. Men du kan också välja att flytta visningen från en teve till en annan.

Med Follow Me tillkommer även möjligheten att stoppa en uppspelning och se vidare på en annan teve.
Med Follow Me tillkommer även möjligheten att stoppa en uppspelning och se vidare på en annan teve.

När du trycker på stoppknappen kommer boxen ihåg var du stannade och kan fortsätta visa filmen därifrån – oavsett vilken box du väljer att titta med. Så ja, det går alldeles utmärkt att börja titta på en film i hemmabion, pausa för tandborstning och sedan se färdigt filmen i sängen.

Och det funkar lika bra med direktsändningar. Tryck på inspelningsknappen och sen på paus. Sedan är det bara att se vidare från nästa box.

Du kan läsa mer om hur Follow Me fungerar och är att använda i praktiken i nästa nummer av Hemmabio.

Här hittar du mer om: streaming

Författare: Petter Hammarbäck

Petter Hammarbäck har testat produkter och skrivit recensioner i en mängd svenska specialtidningar och magazin som Hemmabiotidningen, Hifi & Musik, FOTO, Ljud & Bild, Din Teknik, DigitalStuff, Popular Science, DatorMagazine, MikroDatorn, Mobil, PC Hemma, PC+, PC Format, PC Extra, BIT, Allt om MC, MC Nytt, Du&Datorn, Lokaltidningen Alvesta, Proffset, Ratten, Sjätte Sinnet, effektiv kommunikation, Office magazine med flera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.